Daklekkage direct oplossen? | Dakbehoud Nederland
Daklekkage Dakbehoud Nederland

Daklekkage direct oplossen?

Bel  0800-325 2346

Heeft u last van een daklekkage aan een (bedrijfs)pand of ander (VVE) gebouw en wilt u dit oplossen? Dan is het verstandig om direct een expert in te schakelen. Gelukkig kan onze organisatie Dakbehoud Nederland dit snel voor u verhelpen. In dit artikel geven we antwoord op alle vragen die u mogelijk heeft. Zo leest u onder andere over de te nemen stappen bij daklekkage, hoe dit op te lossen en te voorkomen, met welke kosten u rekening kunt houden en op welke verzekering u aanspraak kunt maken.

Voor wie is dit artikel over daklekkage bedoeld?

Wilt u een daklekkage oplossen vanuit een van de volgende situaties, dan kunnen wij u direct verder helpen:


 • Eigenaar bedrijfspand
 • Technisch beheerder
 • VVE (Vereniging van Eigenaren)
 • Vastgoedbeheerder
 • Overheid
 • Woningcorporaties

Calamiteit daklekkage, wat moet ik doen?

U heeft nu last van een lekkend dak op uw kantoor, in uw bedrijfspand, VVE, of ander gebouw. Uiteraard wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben door een vakman. Neem contact met ons op en wij staan direct voor u klaar met advies en een oplossing. De eerste stap is altijd het zoeken van de oorzaak door middel van, visuele inspectie, controle van de details of zelfs middels lekdetectie. Als laatste middel kan lekdetectie een te hanteren techniek zijn en dit vanwege de intensievere werkzaamheden. We zien vaak dat er dan al langer last is van een lekkage, maar dat de oorzaak nog steeds niet duidelijk is of dat er lekkage is op een plek die moeilijk bereikbaar is. Daarom is het inschakelen van een vakman belangrijk om het lek definitief te detecteren. Zodra de oorzaak gevonden is, kan het lek worden gedicht. Lekdetectie kan werken middels rook, kleuren vloeistof of stroomverschillen en de geleiding van het water.

Mogelijke oorzaken daklekkage

Het wisselende weer in Nederland is veelal de oorzaak van een daklekkage. Tijdens de zomer kan het warm weer zijn, dat zorgt voor uitdroging en kleine scheuren in de dakdekking. Zodra er dan een stortbui komt, kan het water naar binnen komen. Blijft in de winter het water te lang staan dan kan dat bevriezen en schade veroorzaken. Weersinvloeden spelen dus een grote rol. Om een lekkage aan het dak op te lossen, zal eerst de oorzaak achterhaald moeten worden. Zoals gezegd kan dat een lastige klus zijn. Zo kunnen er verschillende oorzaken voor een daklekkage zijn. Zodra de oorzaak is achterhaald, kunt u het oplossen door het lek te dichten. Hieronder veel voorkomende oorzaken:


 • Verstopte afvoer
 • Beschadigingen in de dakbedekking
 • Werking van de onderliggende bestaande dakisolatie
 • Niet goed uitgevoerde detailleringen
 • Onjuiste bouwkundige detaillering

Wat kost het om een daklekkage te dichten?

Het is vooraf lastig om een antwoord te geven op deze vraag. De reden daarvan is dat er vele oorzaken kunnen zijn voor een lekkage aan het dak. Dat hebben we zojuist in de vorige paragraaf uitgelegd. Wel kunnen we natuurlijk aangeven welke factoren van invloed zijn op de totaalprijs voor de bepaling en reparatie van de daklekkage. Allereerst is het dakoppervlak van belang. Hoe lang zoeken is het naar het lek; hoe groot is het probleem van de lekkage; is er één oorzaak of zijn er meerdere oorzaken en is bijvoorbeeld de dakbedekking feitelijk in slechte conditie? Dan is de locatie van het lek van belang. Is deze makkelijk bereikbaar of juist niet? Zo kunt u zich voorstellen dat de kosten lager uitvallen als de oorzaak een verstopte dakgoot betreft en het dak verder in uitstekende staat is in vergelijking met een situatie waarin er een nieuwe laag dakbedekking nodig is en er verschillende slechte plekken me6t mogelijke lekkageproblemen worden geconstateerd. Een van onze ervaren experts voorziet u van een compleet en goed advies om tot de juiste te komen.Wat dekt de verzekering bij een daklekkage?

Wij adviseren u om direct contact met uw verzekeraar op te nemen. Want in een VVE situatie heeft u waarschijnlijk een Opstalverzekering VvE. Daarmee is de vervolgschade die is ontstaan door de lekkage in het dak aan uw appartementengebouw verzekerd. Voor bedrijven geldt dat deze lekkage in principe wordt gedekt door de zakelijke opstalverzekering. Daar zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden. Contact opnemen met uw verzekeraar om de dekking van de daklekkage vooraf te bespreken kan uiteraard ook van belang zijn.

Meerjarig onderhoudsplan: voorkomen is beter dan genezen

De landelijk opererende teams van Dakbehoud Nederland staan uiteraard voor u klaar met een oplossing zodra er een acuut probleem is. Nadat deze calamiteit opgelost is, gaan wij graag met u in gesprek over grip op uw dakbehoud. Voorkomen is beter (en ook goedkoper) dan genezen. Dakbehoud Nederland is de formule voor gestructureerd dakonderhoud waarin het oplossen van een daklekkage een onderdeel is. Via onze teams wordt inzicht gecreëerd in de staat van uw daken conform de NEN 2767. Waarna een door ons opgestelde MJOP (Meerjarig onderhoudsplan) geldt als communicatiemiddel tussen onze technische en uw budgetverantwoordelijke afdeling. De verschillende onderdelen van de dakvlakken worden geïnspecteerd en gerapporteerd. Hierdoor is duidelijk zichtbaar welke delen van een dak zich in goede of minder goede staat bevinden. Deze worden op onderdeel gerapporteerd volgens de NEN 2767 middels de cijfers 1 t/m 6 (1 Uitstekende conditie- incidentele gebreken en 6 zeer slechte conditie- technisch rijp voor de sloop). Hierdoor krijgt u de input om per jaar uw meerjarig onderhoudsplan bij te werken en up-to-date te houden. Door onze aanpak kunt u de investering in een nieuw dak vaak uitstellen.


conditiemeting dak dakbehoud nederland

Meer informatie?

Heeft u last van een daklekkage, neem direct vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u met kundig advies en een snelle en goede oplossing.