Voorbeeldrapportage inzien?
Downloaden

Page content

article content

Vacature Formulemanager Dakbehoud Nederland

Wie komt ons in Amersfoort versterken als nieuwe Formulemanager Dakbehoud Nederland? Reageer op onderstaande vacature en solliciteer nu!

https://www.aim4.nl/Items/nl-NL/Vacature/Algemeen/formulemanager-dakbehoud-nederland-#

Formulemanager Dakbehoud Nederland

Service- en marketinggerichte procesmanager met implementatiekracht

Amersfoort | € 70k – € 80k | 40 uur

Omschrijving organisatie
De Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) is een samenwerkingsverband van 8 lidbedrijven (13 vestigingen), bestaande uit kwalitatief hoogwaardige dakdekkersbedrijven uit heel Nederland. Gezamenlijk hebben zij een groot marktaandeel in de branche van dakbeheer en hebben zij als uitgangspunt hoogwaardige dienstverlening te leveren met een landelijke dekking. NDA heeft tevens een eigen inkooporganisatie waar 19 lidbedrijven bij aangesloten zijn.

NDA brengt continu kennis en kunde bijeen, waardoor nieuwe gezamenlijke initiatieven ontstaan. Samen met haar leden treedt zij in overleg met leveranciers, certificerende instellingen, overheden en andere betrokken partijen en werkt zij aan de verbetering van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de dakenbranche en op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

Binnen NDA is een open structuur en resultaatgericht, servicegericht, kennisdeling en het leveren van kwaliteit staan centraal. De cultuur binnen NDA is informeel, ondernemend en sterk doelgericht in combinatie met een grote passie voor het vak.

Onder de vlag van NDA valt de formule Dakbehoud Nederland. Nederlands grootste formule voor planmatig onderhoud en beheer van daken voor o.a. landelijk opererende vastgoed-beheerders, grote zakelijke klanten, (semi) overheden, Vereniging van Eigenaren (VvE) en woningcorporaties. Met deze formule zijn de lidbedrijven van NDA een specifieke groep landelijke opdrachtgevers van dienst.

Om deze dienstverlening kwalitatief verder door te ontwikkelen, te professionaliseren en landelijk te vergroten zijn wij op zoek naar een communicatief sterke, servicegerichte Formulemanager Dakbehoud. In deze uitdagende rol rapporteer je hiërarchisch aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en functioneel aan de voorzitter van de NDA.

Profiel Formulemanager
De ideale kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld Marketing of Bedrijfskunde, aangevuld met een opleiding en/of training binnen vastgoed. Je hebt meer dan 5 jaar succesvolle ervaring als Formulemanager, waaronder ervaring binnen franchise constructies/formules. Je bent bekend met de vastgoedsector vanuit werkervaring, opleiding en/of door een sterke affiniteit met deze sector.

Je bent een sterke service- en marketinggerichte manager die met ambitie, energie en enthousiasme de bestaande formule weet te professionaliseren en door te ontwikkelen waardoor groei ontstaat. Je bent in staat een verbetering van de formule, uniformiteit voor servicebeheer & onderhoud te implementeren bij de leden waarin klantbeleving en kwaliteit centraal staan. Met de 8 leden creëer je, voor de grote landelijk opererende klanten, een goede samenwerking en treed je als één naar buiten waarbij Nederland breed dezelfde service, kwaliteit en dienstverlening geboden wordt.

Als Formulemanager denk je outside-in en stel je de klant-/marktvraag centraal. Je weet bij de leden draagvlak te creëren om op uniforme (kwaliteits-)werkwijze te werken, alsmede digitalisering passend te maken aan de eisen van deze tijd. Je bent een bedenker en doener met implementatie- en overtuigingskracht en beschikt over stevige procesmanagement vaardigheden.

Je bent sparringpartner en adviseur voor de leden binnen NDA. Je hebt een duidelijk idee over het neerzetten en invullen van deze nieuwe functie en een visie op het vak. Als persoon breng je een toegevoegde waarde binnen de organisatie. Je bent een ondernemend en gedreven persoon met een grote mate van zelfstandigheid en creativiteit. Je communiceert makkelijk op elk niveau en weet een goede relatie op te bouwen met de leden om zo de Dakbehoudformule van NDA succesvol verder uit te bouwen en uniformiteit te realiseren.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Bouwt de bestaande formule van servicebeheer & onderhoud van daken uit tot een uniforme, kwalitatief hoogwaardige en landelijk dekkende dienstverlening.
 • Implementeert/optimaliseert verbeteringen van de formule en de doorgroei daarvan bij de 8 leden van NDA; realiseert consistentie en uniformiteit in werk- en teamprocessen, dienstverlening servicegerichtheid en systemen.
 • Voert digitalisering door in de processen.
 • Richt het formulemanagement in binnen NDA.
 • Geeft resultaatgericht werken verder inhoud en stimuleert de open structuur van kennis delen tussen de leden.
 • Ontwikkelt segmenteringmodellen (marktsegmentatie en doelgroep segmentatie).
 • Onderzoekt de behoefte van de klant/markt en vertaalt dit naar een klantgerichte aanpak.
 • Sparringpartner voor de directies van de leden en de Algemene Vergadering van Aandeelhouder.
 • Zet dashboard op voor KPI’s van RGS contracten.

Als Formulemanager herken je jezelf in onderstaande

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding richting (bij sterke voorkeur) Marketing en/of (Technische) Bedrijfskunde, aangevuld met opleiding of training binnen vastgoed.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare en succesvolle ervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring als Formulemanager binnen een franchiseconstructie of soortgelijke constructie.
 • Ervaring binnen de Vastgoedsector is een sterke pré.
 • Ervaring met marketing en projectmanagement (procesbeheersing) en kennis van operationele processen.
 • Communicatief zeer vaardig op alle niveaus (van werkvloer tot en met bestuur).
 • In staat draagvlak en samenwerking te creëren bij ondernemers.
 • Proces- en conceptueel denker in combinatie met pragmatische doener.
 • Implementatie- en overtuigingskracht.
 • Aanjager, bevlogen en ondernemend.
 • Stressbestendig, zelfstandig, hands on en flexibel.
 • Gedreven, service-, resultaat-, kwaliteit- en klantgericht.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

 • Bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld is maximaal € 80.000,-, gebaseerd op een 40-urige werkweek.
 • Auto van de zaak.
 • Goede pensioenvoorziening.
Ons team

Anne Turksma

Geïnteresseerd? Ben je geïnteresseerd in de functie van Formulemanager en voldoe je aan de eisen of ken je iemand die in het profiel past en belangstelling heeft, geef ons dat dan voor 10 november per e-mail search@aim4.nl door o.v.v. NDAFO.AIM4.EW Stuur altijd je CV in Word en een duidelijke motivatie mee. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Robert Blaauw via 06 82525385 of Anne Turksma via 06-17002254.