Zonnepanelen laten reinigen door Dakbehoud Nederland.
arrow_drop_up arrow_drop_down

Zonnepanelen laten reinigen

Ja, zonnepanelen schoonmaken is belangrijk!

Op veel plekken valt te lezen dat zonnepanelen "zelfreinigend zijn". Dat het schoonmaken van zonnepanelen niet nodig is, omdat de regen daarvoor zou zorgen. Dit is een "broodje aap verhaal".


Vergelijk het met het niet wassen van uw auto of de ramen van uw woning. Regen spoelt niet al het vuil weg en, zeker bij een auto, heeft het schadelijke gevolgen als de atmosferische vervuiling niet verwijderd wordt. Met atmosferische vervuiling bedoelen wij de minuscule stoffen die in de lucht komen door de natuur zelf en door menselijke vervuiling, zoals CO2 uitstoot door industrie, autogebruik etc.


"Het belangrijkste signaal dat uw zonnepanelen laten reinigen nodig is, is als de opbrengst van uw zonnepanelen terug loopt."

Voorbeeld van vervuiling:

vogeluitwerpselen, mos, zand, fijnstof, roet, kerosine

Vuil ophoping

Stof

Vogelpoep

Atmosferische vervuiling

Het resultaat van zonnepanelen laten reinigen

Uit verschillende onderzoeken is inmiddels gebleken dat het reinigen van zonnepanelen gemiddeld 10% meer rendement oplevert. TNO onderzocht dit al in 2003. In 2018 hebben verschillende grote landelijke leveranciers van zonnepanelen ook zelf onderzoek gedaan waaruit dezelfde conclusie naar voren kwam. 


Daarnaast werkt het reinigen van zonnepanelen levensduur verlengend voor de zonnepanelen.

Werkwijze Dakbehoud Nederland

  • 1000 zonnepanelen per dag

Wij kunnen gemiddeld 1000 zonnepanelen per dag reinigen dankzij onze specialistische apparatuur en onze professionele vakmannen.

  • Warm osmosewater 

Uw zonnepanelen worden met warm osmosewater en zonder reinigingsmiddelen gewassen. Wij werken als een van de weinige partijen met warm osmosewater (40 graden). Dit maakt beter schoon en door gebruik van warm water is er geen risico op een temperatuurschok voor de zonnepanelen, zoals bij koud water. 

Er worden geen reinigingsmiddelen gebruikt, omdat die vaak milieubelastend zijn en bovendien schade aan de zonnepanelen kunnen veroorzaken. 

  • Specialistische apparatuur

Wij beschikken over het juiste gereedschap en de vakkennis om het schoonmaken van de zonnepanelen op een veilige, vakkundige en efficiƫnte wijze te kunnen uitvoeren. Wij werken bijvoorbeeld met zelfroterende borstels waardoor de druk op het zonnepaneel gelijkmatig verdeeld wordt. Door de unieke werkstations kunnen twee personen tegelijkertijd werken en zij kunnen de watertoevoer vanaf het dak regelen.

  • Jaarlijks

Uw zonnepanelen laten reinigen door Dakbehoud Nederland betekent dat ze 1x per jaar schoongemaakt worden.

Meer informatie?

We gebruiken cookies