Nieuwe service: Zonnepanelen laten schoonmaken | Dakbehoud
Nieuwe service:  Zonnepanelen laten schoonmaken
25 maart 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Nieuwe service: Zonnepanelen laten schoonmaken

Op diverse vestigingen wordt al langere tijd het schoonmaken van de zonnepanelen meegenomen in de werkstroom. Het is ontstaan vanuit de behoefte van de klant: het is natuurlijk een logische vraag of Dakbehoud Nederland, naast het jaarlijkse dakonderhoud en de controle van de valbeveiliging ook gelijk de zonnepanelen kan reinigen. Vandaar dat deze dienstverlening een vogelvlucht heeft genomen.

Nu hebben wij als landelijke dakonderhoudsorganisatie een universele werkwijze voor onze dakdekkers in het hele land. Het maakt niet uit door welke vestiging u bediend wordt. De werkwijze, communicatie en rapportage gebeurd op identieke wijze. Het is daarom vanzelfsprekend dat wij dit ook hebben doorgevoerd voor het schoonmaken van zonnepanelen.

Zonnepanelen laten schoonmaken door Dakbehoud Nederland

  • Wij kunnen gemiddeld 1000 zonnepanelen per dag reinigen
  • Er wordt warm osmosewater gebruikt, omdat dit beter reinigt en er is daardoor geen risico op een temperatuurschok
  • Zelfroterende borstels zorgen ervoor dat de druk op het zonnepanelen gelijkmatig verdeeld wordt.
  • Onze speciale werkstations hebben een bereik van 150 meter

Zijn zonnepanelen niet zelfreinigend?

Vergelijk het met uw auto of de ramen van uw woning. Regen spoelt niet al het vuil weg en het heeft schadelijke gevolgen als de atmosferische vervuiling niet verwijderd wordt.

zonnepanelen laten schoonmaken voor na

Atmosferische vervuiling

Uit verschillende onderzoeken is inmiddels gebleken dat het reinigen van zonnepanelen gemiddeld 10% meer rendement oplevert. TNO onderzocht dit al in 2003. In 2018 hebben verschillende grote landelijke leveranciers van zonnepanelen ook zelf onderzoek gedaan waaruit dezelfde conclusie naar voren kwam.

Meer weten? Zonnepanelen laten reinigen

Over de schrijver
Reactie plaatsen